Zapiekany seler

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    3 szt
  • śmietana

    1 szk
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • ser żółty

    15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selery obrać i ugotować. Ostudzić i pokroić w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć plastry selera. Śmietanę roztrzepać z jajkiem, dodać ser, sól i pieprz, wymieszać. Zalać selery. Zapiekać ok. 15-20 min. w tmp. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 18.01.2014 11:06
robię taki, smaczny
Seba 12.11.2013 15:36
bardzo fajny
olkaaa 18.02.2013 09:28
chętnie spróbuję
Dorian 09.10.2012 18:50
fajny pomysl
Wafelek2601 17.07.2012 11:14
Super
Andysz 05.05.2012 08:56
świetny;)
Ewelina38 08.01.2012 18:54
tak nie robiłam ale muszę wypróbować, bo apetycznie się zapowiada :)
Magdalena1110 25.11.2011 20:02
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat