Zapiekany makaron z kurą i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    20 dkg
  • UDKO Z KURY

  • ser żółty

    15 dkg
  • sól

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie całe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odcedzamy i polewamy zimną wodą. Udko z kury gotujemy do miękkości w wodzie doprawionej kucharkiem i pieprzem oraz liściem laurowym z zielem angielskim. Ugotowane udko chłodzimy i kroimy na małe kawałeczki. Makaron mieszamy z mięsem i dajemy do naczynia żaroodpornego. Na to ścieramy ser żółty. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temp.180 stopni aż ser się zarumiemi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 08.10.2013 07:50
smaczny pomysł
Aneta41 25.11.2012 11:20
super!
ben-ka 04.11.2012 21:58
ja to jestem makaronowa więc to jedzonko dla mnie:)
barbara11561 29.10.2012 13:46
niezłe jedzonko
Wafelek2601 19.10.2012 21:18
bardzo dobry
mirosława4 15.10.2012 21:41
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat