zapiekanki z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    4 kromki
  • mięso mielone

    30 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na gorącej patelni topimy masło wrzucamy mięso przyprawiamy solą i pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej i przyrumieniamy.Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub oliwą układamy kromki chleba posmarowane masą mięsną i posypujemy startym serem.wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 15 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 23.11.2011 00:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat