Zapiekanka ziemniakaczo-ziołowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

  • śmietana

    4 łyżki
  • ulubione zioła

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemnaiki gotujemy w łupinach, obieramy i kroimy w plasterki. Wykładamy nimi naczynie do zapiekania na zmiane z wiórkami cebuli. Śmiatane mieszamy z ziołami, przyprawami i powstałym sosem zalewamy ziemniaki. Pieczemy około 1 godzinę w wysoliej temperaturze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat