Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki gotowane w mundurkach
1 kilogram -
mięso mielone
0,5 kilograma -
cebula biała
1 sztuka -
śmietana 12%
300 mililitrów -
ser żółty
200 gramów -
jajko
1 sztuka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Starty żółty ser mieszamy ze śmietaną i przyprawiamy pieprzem.

Ugotowane ziemniaki w mundurkach obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Układamy pierwszą warstwę na posmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne.

Mięso mielone przyprawiamy, mieszamy z jajkiem i posiekana cebulką. Układamy na ziemniakach.

Układamy kolejną warstwę ziemniaków i polewamy to wszystko przygotowana wcześniej śmietaną.

Wszystko wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy. Smacznego!
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się