Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ZIEMNAIKI

    1 kg
  • kiełbaski

    3 szt
  • cebula

    2 szt
  • ser żółty

    4 plastry
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, studzimy, kroimy w plastry. Na oleju podsmażamy plasterki kiełbasek z pokrojoną cebula.
Układamy warstwami - ziemniaki, kiełbaski, plastry pomidorów, przyprawiamy każdą. Na wierzch kładziemy ser i zapiekamy 20 min w 180 C

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 14.01.2013 12:38
ale pysznie wygląda
Izabela/bella81 29.08.2012 10:40
pysznosci
pacpaw 20.04.2012 23:47
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat