Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Danie

ziemniaki
boczek wędzony
kiełbasa wiejska
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
sól i pieprz
ser żółty

Sos

śmietana kremówka
sól i pieprz
ser żółty odrobina
Koperek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki ugotowane lub w pół ugotowane pokrój w talarki o średniej wielkości.
Wysmaruj naczynie do pieczenia masłem.
Poukładaj ziemniaki.
Kiełbasę pokrój w talarki i ułóż na ziemniakach.
Boczek pokrój w plastry i ułóż na kiełbasie.
Przygotuj sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki i doprawiając do smaku.
Polej danie sosem.
Posyp startym żółtym serem.
Wsadź do piekarnika na około 25 - 30 min w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak