zapiekanka z rybą wędzona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • Wędzona ryba

    30 dag.
  • jaja

    4 szt
  • śmietana 18 proc

    1 mała
  • mąka

    2 łyż
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki pokroić w plastry.Rybę oczyścić z ości oraz skóry i podzielić na kawałki.Jaja ugotować na twardo i posiekać.Rybę i jaja wymieszać,doprawić solą i pieprzem,posypać nacią pietruszki.Masę włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia(można posypać bułką tarta i polać po wierzchu śmietaną wymieszać z mąką.Wstawić do zapiekania.Gdy powierzchnia zrumieni się,posypać zieleniną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 19.07.2012 10:59
super
Ewelina45 10.11.2010 10:03
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat