Zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak ugotowany

    1 szt
  • ser żółty

    1,5 szkl.
  • słodka śmietana

    1 szkl.
  • mąka

    0,5 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • żółtko jaja

    1 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, obrać, pokroić i obsmażyć w łyżce oleju z posiekaną cebulą. Osolić i oprószyć pieprzem. Kurczaka pokroić, obsypać szklanką tartego sera, wymieszać z pieczarkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę wymieszać z mąką, zagotować, osolić. Wbić jajko i żółtko, wymieszać. Mięso polać sosem, obsypać resztą sera i bułką tartą. Na wierzch położyć wiórki masła. Zapiekać 25 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

forgielka

08.04.2011 08:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat