Zapiekanka z gnocchi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gnocchi

    500 gram
  • przecier pomidorowy

    500 gram
  • kiełbasa wiejska

    450 gram
  • ząbki czosnku

    1-2
  • ser mozarella

    250 gram
  • przyprawa kuchni włoskiej

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni,pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Do kiełbasy dodaj przecier pomidorowy Dodaj przyprawę. Smaż przez ok. 3 minuty. Na koniec dodaj gnocchi,sól i pieprz. i wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę sera wymieszaj z zawartością patelni.
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 C. przez 20-25 minut. Następnie dodaj pozostały ser i zapiekaj przez następne 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 22.09.2016 19:41
bardzo fajna zapiekanka
Patrycja33 16.09.2016 13:26
wyglada smakowicie :-)
AZgotuj 14.09.2016 10:36
przepysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat