Zapiekanka z brązowego ryżu

Zapiekanka z brązowego ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    2 woreczek
  • ser mozarella

    125 g
  • jajka

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • śmietana 30%

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odsączyć i wystudzić.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę.
Mozarellę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Jajka roztrzepać w miseczce ze śmietaną , dodać połowę startego sera i doprawić sola i pieprzem.
Ryż wymieszać z warzywami i masą jajeczną.
Całość przełożyć do żaroodpornej formy posypać pozostałym serem i zapiekać około 40 minut w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Franciszek

19.01.2015 13:42
Super pomysł

w mojej kuchni

19.01.2015 11:12
takie jedzonko smaczne mozna zjeść ze smakiem..

IKrakowianka

19.01.2015 10:17
rewelacyjny pomysł

IZABELA29

19.01.2015 09:55
pewnie bardzo syta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat