zapiekanka włoska

zapiekanka włoska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    60 g
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    60 g
  • zer zółty

    75 g
  • pory

    50 g
  • tłuszcz

    2 g
  • sól

  • inne przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę pokroić w skośne plastry, skropić wrzącym mlekiem. Ser zetrzeć na tarce, formę wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Bułkę namoczyć w roztrzepanym jajku i układać na dnie formy warstwami. Pierwszą warstwę bułki posypać startym serem i przyprawami, drugą warstwę- tym samym. Trzecią warstwę posypać porami pokrojonymi w plasterki, startym serem i przyprawami. Polać tłuszczem i zalać w piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wojr63

04.05.2012 22:01
musi być pyszna

maciek7

12.01.2012 19:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat