Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300-400 gram
jajko 2
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
przecier pomidorowy 1 szklanka
wędlina 200 gram
ser żółty 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i odcinamy ogonki.
Krok 1 - Zapiekanka pieczarkowa foto
2
Każdą pieczarkę przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Krok 2 - Zapiekanka pieczarkowa foto
3
Następnie pieczarki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Zapiekanka pieczarkowa foto
4
Kapelusze grzybów w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4 - Zapiekanka pieczarkowa foto
5
Usmażone pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5 - Zapiekanka pieczarkowa foto
6
Następnie wlewamy przecier pomidorowy.
Krok 6 - Zapiekanka pieczarkowa foto
7
Wędlinę kroimy w kostkę i posypujemy pieczarki w naczyniu.
Krok 7 - Zapiekanka pieczarkowa foto
8
Zapiekankę przykrywamy plastrami żółtego sera i posypujemy łyżką bułki tartej. Zapiekamy ok.20minut w temp.180 stopni.
Krok 8 - Zapiekanka pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak