Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka na chlebie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędliny -mieszane 20 dag
jajko 3 sztuki
mleko 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sos sojowy jasny 1 łyżeczka
przyprawa do zapiekanek do smaku
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieczywo czerstwe 4 kromki
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
ser żółty 15 (tarty)
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na chlebie

Wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec smażenia dodać sos sojowy i paprykę w proszku. Paprykę czerwoną i cebulę pokroić w paseczki. Jajka ubić z mlekiem, dodać mąkę i cały czas ubijać aż masa będzie puszysta. Doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać starty ser i delikatnie wymieszać. Chleb ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać papryką i cebulą oraz podsmażoną wędliną. Zalać wszystko masą jajeczną, posypać przyprawą do zapiekanek. Zapiekać w gorącym piekarniku do 10 min, przed podaniem można polać keczupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 24.05.2012 06:41
apetyczna
maryśka 17.10.2011 21:00
fajna
Tomek14 30.05.2011 15:34
dobry pomysł
Babciagramolka 06.04.2011 09:59
Apetycznie wygląda
Małgorzata113 05.04.2011 09:27
świetny przepis
pawel6 05.04.2011 09:14
uwielbiam takie zapiekanki!
Yvonne 05.04.2011 09:05
dobry pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak