Zapiekanka na chlebie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędliny -mieszane

    20 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • mleko

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • sos sojowy jasny

    1 łyżeczka
  • przyprawa do zapiekanek

    do smaku
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieczywo czerstwe

    4 kromki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • ser żółty

    15 (tarty)
  • papryka ostra mielona

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec smażenia dodać sos sojowy i paprykę w proszku. Paprykę czerwoną i cebulę pokroić w paseczki. Jajka ubić z mlekiem, dodać mąkę i cały czas ubijać aż masa będzie puszysta. Doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać starty ser i delikatnie wymieszać. Chleb ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać papryką i cebulą oraz podsmażoną wędliną. Zalać wszystko masą jajeczną, posypać przyprawą do zapiekanek. Zapiekać w gorącym piekarniku do 10 min, przed podaniem można polać keczupem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 24.05.2012 06:41
apetyczna
maryśka 17.10.2011 21:00
fajna
Tomek14 30.05.2011 15:34
dobry pomysł
Babciagramolka 06.04.2011 09:59
Apetycznie wygląda
Małgorzata113 05.04.2011 09:27
świetny przepis
pawel6 05.04.2011 09:14
uwielbiam takie zapiekanki!
Yvonne 05.04.2011 09:05
dobry pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat