Zapiekanka mięsno-makaronowa

Zapiekanka mięsno-makaronowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    30 dag
  • mięso mielone

    30 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • ser żółty

    20 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekanka mięsno-makaronowa

Makaron gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie.Cebulę obieramy i smażymy na oleju z mięsem mielonym. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy solą i pieprzem. Na spód kładziemy makaron, następnie mięsną potrawkę, potem znowu warstwę makaronu i potrawkę. Na wierzch posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy 15 min. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

EWI 31.12.2013 10:01
wygląda pysznie
Andysz 04.11.2013 19:04
pyszności! ;)
Michał2 03.11.2013 11:08
smaczne danie
Betka 03.11.2013 10:05
świetnie się prezentuje;)
Agata3 02.11.2013 21:41
Świetna zapiekanka :)
Megg 02.11.2013 21:25
bardzo lubię takie zapiekanki, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat