Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z pieczarkami i kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
pieczarki 40 dag
kapusta kiszona 70 dag
mięso mielone wieprzowe 1 kg
śmietana 12% 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
jajko 1 szt
przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z pieczarkami i kapustą

Kapustę gotujemy z zielem, wegetą lub jarzynką i liściem laurowym. Odcedzamy i kroimy drobno. Pieczarki obieramy, myjemy kroimy w plasterki, doprawiamy, dusimy w niewielkiej ilości wody około 20 minut. Ziemniaki, obieramy, kroimy w plastry, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do 15 minut, odcedzamy. Mięso przyprawiamy i podsmażamy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy: ziemniaki, kapustę, mięso, pieczarki, ziemniaki. Śmietanę i jajko mieszamy i polewamy zapiekankę. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 23.02.2014 09:26
pożywna zapiekanka
fotoviderek 26.01.2014 10:03
Ciekawie się zapowiada :)
Dorota59 01.09.2013 13:24
mniam, pyszne
Ania67 29.08.2013 10:29
Przepadam za takimi
Alex_M 17.07.2013 23:06
lubie takie zapiekankI :)
Katarzyna59 06.06.2013 07:40
bardzo smaczne
caralajna 20.05.2013 09:08
ciekawa i smaczna zapiekanka
Kasia36 15.04.2013 21:48
Smaczna zapiekanka
anja3107 12.02.2013 08:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak