Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron świderki
500 g -
pieczarki
500 g -
cebula biała
2 duże -
pomidory
3 duże -
mięso mielone wieprzowe
500 g -
jajko
4-5 szt. -
ser żółty starty
250 g -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
-
Kucharek SMAK LATA
-
Czosnek suszony Prymat
-
pietruszka zielona
-
koperek
Sposób przygotowania
Kroki postępowania







Składniki zapiekanki wyłożyć do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą - ugnieść możliwie mocno, a powierzchnię obłożyć plastrami pomidorów.


Najlepsze mięso do zapiekanki to dość tłusty zmielony karczek lub łopatka. * Na wierzchu zamiast pomidorów można ułożyć plasterki cukinii lub kabaczka.![]()
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się