zapiekanka francuska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    70 g
  • kiełbasa

    30 g
  • cebula

    50 g
  • olej

    10 g
  • jajko

    2 szt.
  • kefir

    100 g
  • ser żółty

    50 g
  • mąka

    2 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Dodać pokrojoną w plastry cebulę- usmażyć. Makaron ugotować, wymieszać z kiełbasą mi cebulą, wyłożyć do formy. Kefir roztrzepać z jajkiem i mąką, dodać starty ser, wymieszać i zalać makaron. Zapiec w nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat