Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bagietka
1 sztuka -
pieczarki
30 dag -
cebula
1 sztuka -
masło klarowane
1 łyżka -
ser mozzarella
1 kulka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
surówki
do smaku -
majonez
do smaku
Sposób przygotowania
Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w piórka.
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę po chwili pieczarki- dusimy, aż pieczarki i cebula zmiękną, a płyn z pieczarek wyparuje. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ser ścieramy na tarce.
Na bagietkę kładziemy usmażone pieczarki z cebulą, posypujemy serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok. 10 minut (aż ser się rozpuści).
Podajemy z surówkami albo ketchupem, majonezem, sosami.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się