Zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • ser mozzarella

    1 kulka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • surówki

    do smaku
  • majonez

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę przecinamy wzdłuż.

Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w piórka.

Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulę po chwili pieczarki- dusimy, aż pieczarki i cebula zmiękną, a płyn z pieczarek wyparuje. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ser ścieramy na tarce.

Na bagietkę kładziemy usmażone pieczarki z cebulą, posypujemy serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok. 10 minut (aż ser się rozpuści).

Podajemy z surówkami albo ketchupem, majonezem, sosami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina14 27.09.2013 19:53
pyszna jest
Róża1 26.09.2013 21:52
wyśmienita zapiekanka:-) , gratuluję najwyższej noty:-).
Agata 26.09.2013 10:19
ładnie wygląda:)
Konczi 26.09.2013 08:18
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat