Zapiekane roladki z soli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola

    2 filety
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z soli dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikem (mogą być również mrożone - wtedy należy je rozmrozić a następnie dobrze osuszyć)
Następnie delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem i nakładamy po 2 łyżki pesto-rozsmarowujemy - nastepnie zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami - można również użyć sznureczka.
Tak przygotowane roladki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju ok 2 minuty z każdej strony poczynm przekładamy je do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 minut.
Podajemy z ryżem
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat