Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pałki z kurczaka z pieczarkami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 kg
cebula biała 2
ząbki czosnku 2
boczek wędzony 125 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pałki z kurczaka z pieczarkami.

Boczek pokrój w kostkę,podsmaż na rumiane skwarki, gdy będzie podsmażony wybierz łyżką na talerz.
Pieczarki oczyść i pokrój grubo (najlepiej tylko na 4).
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pieczarki i cebulę podsmaż na tłuszczu pozostałym po smażeniu się boczku, dopraw do smaku solą i pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Pałki z kurczaka opłucz, oprósz solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Wyłóż na dno zaczynia do zapiekania, na pałki ułóż podsmażone pieczarki z cebulą i boczek. Piecz pod przykryciem 40 minut w temp. 180ºC.
Podaj z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 22.11.2013 00:15
smakuje mi to danie
Janina 21.11.2013 16:51
Świetne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak