Zapiekane naleśniki ze szpinakiem oraz mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    6 szt
  • szpinak świeży

    0,5 kg
  • mozzarella

    2 kulki
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana

    0,5 szk
  • mleko

    0,5 szk
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany szpinak. Smażyc ok. 5-7 min. Mozzarellę pokroić w kostkę. Na każdy naleśnik nałożyć szpinak i mozzarellę, zwinąć. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z mlekiem oraz solą i pieprzem. Zalać zapiekankę. Piec ok. 30-40 min. w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 02.02.2013 22:04
ekstra
Grazyna0211 03.12.2012 11:49
pyszna kolacja
melonik 04.08.2012 08:07
mniam mniam
melonik 04.08.2012 08:07
mniam mniam
jozefinach 13.05.2012 10:44
Lubię takie połączenia.
novita23 07.02.2012 21:46
ciekawe
alaaa 31.01.2012 18:38
rewelacyjny smak
Tyska 27.11.2011 23:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat