Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałowymi płatkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 szt duże
miód akacjowy 2 łyżeczki
czekolada 4 kostki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane brzoskwinie z miodem, czekoladą i migdałowymi płatkami

Brzoskwinie przekrawamy na pół, usuwamy pestki, smarujemy miodem - około pół łyżeczki na pół brzoskwinie. Na środku układamy kostkę czekolady i całość oprószamy płatkami migdałów. Przekładamy owoce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczmy w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez 20-25 minut. Czekolada ma być rozpuszczona, a płatki migdałów zarumienione. W razie potrzeby zmniejszyć temperaturę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 09.09.2014 12:01
słodko :)
norweska20 06.09.2014 18:09
taki deser to ja lubię
Ola1young 06.09.2014 14:35
swietne,musze kiedyś tak zrobić
Renataj 05.09.2014 09:41
Takie proste a jakie smaczne.
caralajna 04.09.2014 16:11
bardzo lubię pieczone brzoskwinie
Futka 04.09.2014 13:36
Przepyszny, zdrowy deserek :)
Mniam 04.09.2014 11:47
Pieczone brzoskwinie są pyszne!
kloruś 04.09.2014 10:07
takie słodkości to coś dla mnie! Pychota!
Wiktoria29 04.09.2014 09:31
pyszny deser
Monika-twin 04.09.2014 02:23
Fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak