Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody
2 łyżki
płatki owsiane
4 łyżki
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
cukier waniliowy
do smaku
Sklep Prymat
mleko
0,5 szklanki
woda
odrobina
białko
1 sztuka
orzechy włoskie
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

Pracę rozpoczynamy od nagrzania piekarnika do 180 stopni. Aby owsianka nie przywarła do formy, musimy ją wysmarować oliwą. Wstawiamy ją do piekarnika. W między czasie jak forma się nagrzewa to zalewamy płatki odrobiną wody i czekamy aż zmiękną. Wodę odcedzamy. Jagody mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym następnie dodajemy do płatków. W osobnej misce ubijamy trzepaczką białko z mlekiem. Wyciągamy formę z piekarnika i wykładamy ją płatkami następnie wylewamy na nią masę mleczną. Posypujemy orzechami
Całość zapiekamy ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 18.05.2016 21:54
mega apetyczne!
Klausia 08.09.2015 19:44
mmm cudo :)
caralajna 01.08.2013 18:49
no no, takiej pieczonej owsianki jeszcze nie jadłam, apetyczna
Kolorowa 01.08.2013 15:41
Pysznie się prezentuje ;)
idealme 01.08.2013 15:23
musi być pyszne :)
idealme 01.08.2013 15:21
musi być pyszne :))
jasiek 01.08.2013 14:46
super połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak