Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    2 łyżki
  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • cynamon

    do smaku
  • cukier waniliowy

    do smaku
  • mleko

    0,5 szklanki
  • woda

    odrobina
  • białko

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pracę rozpoczynamy od nagrzania piekarnika do 180 stopni. Aby owsianka nie przywarła do formy, musimy ją wysmarować oliwą. Wstawiamy ją do piekarnika. W między czasie jak forma się nagrzewa to zalewamy płatki odrobiną wody i czekamy aż zmiękną. Wodę odcedzamy. Jagody mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym następnie dodajemy do płatków. W osobnej misce ubijamy trzepaczką białko z mlekiem. Wyciągamy formę z piekarnika i wykładamy ją płatkami następnie wylewamy na nią masę mleczną. Posypujemy orzechami
Całość zapiekamy ok 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 18.05.2016 21:54
mega apetyczne!
Klausia 08.09.2015 19:44
mmm cudo :)
caralajna 01.08.2013 18:49
no no, takiej pieczonej owsianki jeszcze nie jadłam, apetyczna
Kolorowa 01.08.2013 15:41
Pysznie się prezentuje ;)
idealme 01.08.2013 15:23
musi być pyszne :)
idealme 01.08.2013 15:21
musi być pyszne :))
jasiek 01.08.2013 14:46
super połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat