Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    2 łyżki
  • płatki owsiane

    4 łyżki
  • cynamon

    do smaku
  • cukier waniliowy

    do smaku
  • mleko

    0,5 szklanki
  • woda

    odrobina
  • białko

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekana owsianka z jagodami, orzechami włoskimi i borówką.

Pracę rozpoczynamy od nagrzania piekarnika do 180 stopni. Aby owsianka nie przywarła do formy, musimy ją wysmarować oliwą. Wstawiamy ją do piekarnika. W między czasie jak forma się nagrzewa to zalewamy płatki odrobiną wody i czekamy aż zmiękną. Wodę odcedzamy. Jagody mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym następnie dodajemy do płatków. W osobnej misce ubijamy trzepaczką białko z mlekiem. Wyciągamy formę z piekarnika i wykładamy ją płatkami następnie wylewamy na nią masę mleczną. Posypujemy orzechami
Całość zapiekamy ok 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

asiatok 18.05.2016 21:54
mega apetyczne!
Klausia 08.09.2015 19:44
mmm cudo :)
caralajna 01.08.2013 18:49
no no, takiej pieczonej owsianki jeszcze nie jadłam, apetyczna
Kolorowa 01.08.2013 15:41
Pysznie się prezentuje ;)
idealme 01.08.2013 15:23
musi być pyszne :)
idealme 01.08.2013 15:21
musi być pyszne :))
jasiek 01.08.2013 14:46
super połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat