Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa cienka 30 dkg
cebula 2 średniej wielkości
czosnek 4 zabki
woda 1,5 l
śmietana 12% 4 łyżeczki
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 10 średnich
Barszcz biały 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wody i gotować na małym ogniu razem z zielem angielskim, liściem laurowym, oraz pokrojonym na połówki czosnkiem. Gdy woda zacznie się gotować wlać barszczyk biały wraz z osadem. W drugim garnku ugotować ziemniaki.
Kiełbasę pokroić na połówki i przesmażyć, bez dodatku oleju jeśli tylko się da.
Krok 1 - Zalewajka foto
2
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Przyprawić solą ziołową oraz pieprzem ziołowym.
Krok 2 - Zalewajka foto
3
Cebulę przesmażyć na złoty kolor w tłuszczu wytopionym przez kiełbasę. Wszystko wsypać do garnka. Przyprawić przyprawami , a następnie zabielić śmietaną.
Krok 3 - Zalewajka foto
4
Gotowe podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Krok 4 - Zalewajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.05.2014 20:27
ciekawa zupa, nigdy nie jadłam
Katarzyna59 01.07.2013 07:51
bardzo smaczna zupa
misia53 19.02.2013 11:14
to jest sposób mojej babci tylko ładniej podana
wiola333 15.02.2013 12:22
mniam
Alex_M 05.02.2013 13:22
pyszna!
Anitapaj 29.01.2013 22:16
Smaczne;)
pajbek 22.01.2013 22:37
Pyszna, moja babcia kiedyś podobną gotowała :-) Super
fotoviderek 18.01.2013 15:32
Zjadłoby się. Pycha :)
Silver Teaspoon 17.01.2013 15:03
pyszna
cooleczka 17.01.2013 14:42
fajna nazwa
IwonaKa 17.01.2013 14:15
też tak podaję,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak