zakąska ze śledzi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    4 filety
  • oliwa

  • majonez

    4 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • sok z cytryny

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

posmarowane oliwą śledzie odstawiam na chwilę w chłodne miejsce. Następnie zwijam je w ruloniki i polewam sosem zrobionym ze śmietany, majonezu, drobno pokrojonego ogórka i przypraw : soli, pieprzu, cukru, kaparów i soku z cytryny. Całoś posypuję siekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 11.08.2012 19:57
szybko się je robi , a są smaczne i wszyscy się nimi zwykle zajadają z apetytem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat