Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z barku Tetalichy- nalewka z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 kg
wódka 2 litry
porzeczka czarna 1,8 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Z barku Tetalichy- nalewka z czarnej porzeczki

Pozreczki zrywamy z krzaków. Oczyszczamy, płuczemy i zalewamy wódką. Odstawiamy w słoju na okres 5 tygodni.

Następnie zlewamy do oczyszczonych butelek, a owoce pozreczki pozostałe w słoju zasyujemy cukrem. ODstawiamy na 5 tygodni, a następnie łączymy powstały syrop z porzeczek i cukru. Odstawiamt na 3 tygodnie i gotowe. Ważne nalezy przecedzać przez gazę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak