Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawna tarta z tuńczykiem

5.0
(40)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula czerwona 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
jajko 2 sztuki
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawna tarta z tuńczykiem

Ciasto francuskie układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną oraz solą i pieprzem. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebule kroimy w pióra. Na ciasto wylewamy rozrobioną masę jajeczną, przykrywamy ją pokruszonym tuńczykiem, kukurydzą oraz cebulą. Wstawiamy do piekarnika 170 stopni na około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.07.2015 21:05
ciekawy przepis
Dawid97 17.04.2015 11:41
fajny pomysł
VioletoweKucharzenie 17.04.2015 09:18
apetyczna!
RenataZ-et 16.04.2015 20:28
bardzo fajny pomysł na tartę
Bernadeta1 16.04.2015 19:24
wygląda bardzo smacznie
Małgorzata Pin 16.04.2015 17:52
Uwielbiam tuńczyka mogę załapać się na kawałek.
Ania67 16.04.2015 17:25
Smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak