Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wystrzałowo zielone babeczki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,75 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
migdały drobno pokrojone 100 g
cukier 125 g
mleko 1 szklanka
olej 1/3 szklanki
jajko 1
herbata 3 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wystrzałowo zielone babeczki

W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę, herbatę oraz pokrojone migdały. W drugim naczyniu dokładnie wymieszaj ze sobą olej, mleko, jajko oraz olejek migdałowy, a następnie dodaj do reszty składników i dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do podwójnych papierowych foremek wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 03.03.2014 18:54
Świetnie wyglądają, z chęcią je zrobię !
ao_12 08.03.2013 21:26
jakie śliczne zielone wiosenne babeczki
wlosiaczek 08.03.2013 18:38
Zieleń wynika z tej herbaty ?
Renataj 08.03.2013 14:29
Kolorek super. Warto wypróbować.
SweetandChili 08.03.2013 12:32
Beatris - herbatę dodajemy suchą, ale nie jest to herbata zielona liściasta, lecz japońska sproszkowana herbata zielona.
czekoladka_m 08.03.2013 11:53
Ale świetne zieloniaste babeczki:):)
Andrzej8 08.03.2013 11:34
fajne takie shrekowe
Luka Li 08.03.2013 11:04
Fajne takie zielone!
Beatris 08.03.2013 10:41
Cudnie wyglądają te babeczki. Mam tylko pytanie, czy herbatę dodajemy suchą, czy trzeba ją zaparzyć?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak