Wykwintna przystawka.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor concasse

    1 szt
  • avokado

    1 szt
  • odrobina żelatyny

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu.
Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny.
Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny.
Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną.
Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz).
Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 12.12.2014 13:44
super połączenie
marcia7 19.02.2014 14:16
eleganckie i idealne do wina
Adamorek 28.11.2013 23:36
niezwykle apetyczna
artur7 10.11.2013 14:29
ładne danie
Bernadeta1 03.10.2013 23:55
ależ to smakowicie wygląda
halina17 28.09.2013 22:33
Ładnie wygląda przystawka.
sanielcia 28.09.2013 20:13
Bardzo ładnie się prezentuje
rafał5 28.09.2013 19:55
na pewno zrobię.
adelajda 28.09.2013 19:19
ślicznie wygląda :)
Anna133 28.09.2013 18:52
ależ danie ;D wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat