Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna letnia sałatka, która ozdobi każdy stół i będzie idealną potrawa na lunch, kolację czy spotkanie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na sałatkę:

  • sałata rzymska

    2 sztuki
  • jajka ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • zielona fasolka szparagowa

    1 garść
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • oliwki czarne

    8 sztuk
  • cebula czerwona

    0.5 sztuki
  • pieprz

    1 szczypta

Składniki sosu:

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową

Sałatę myję i osuszam, kroję.

Pomidorki kroję na połówki, jajka na ćwiartki, cebulę w półplasterki, oliwki w krążki, a fasolkę na mniejsze kawałki.

Składniki sosu dokładnie łączę.

Na talerzu układam sałatę, a na niej pozostałe składniki. Całość polewam sosem i posypuję świeżo mielonym pieprzem.

jejkuchnia
Fasolka szparagowa musi być ugotowana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat