Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna letnia sałatka, która ozdobi każdy stół i będzie idealną potrawa na lunch, kolację czy spotkanie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na sałatkę:

  • sałata rzymska

    2 sztuki
  • jajka ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • zielona fasolka szparagowa

    1 garść
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • oliwki czarne

    8 sztuk
  • czerwona cebula

    0.5 sztuki
  • pieprz

    1 szczypta

Składniki sosu:

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę myję i osuszam, kroję.

Pomidorki kroję na połówki, jajka na ćwiartki, cebulę w półplasterki, oliwki w krążki, a fasolkę na mniejsze kawałki.

Składniki sosu dokładnie łączę.

Na talerzu układam sałatę, a na niej pozostałe składniki. Całość polewam sosem i posypuję świeżo mielonym pieprzem.

jejkuchnia
Fasolka szparagowa musi być ugotowana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat