wołowina z pęczkami rzodkiewek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    400 g
  • Pęczek rzodkiewek

    2 sztuki
  • cebula

  • bulion

    2 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • cukier

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pokrojoną wołowinę oprószam solą i pieprzem, a następnie mąką i podsmażam na oliwie z pokrojoną cebulą. Następnie przekładam do garczka, podlewam bulionem i dusze pod przykryciem około 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Po 25 minutach dodaję cwiartki rzodkiewek. Wszystko duszę razem kwadrans. Na końcu dodaję przecier pomidorowy i doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 18.08.2012 15:54
pycha
sznycel 15.08.2012 23:14
smakuje z kaszą lub ryżem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat