Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z pęczkami rzodkiewek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
Pęczek rzodkiewek 2 sztuki
cebula
bulion 2 szklanki
oliwa 2 łyżki
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z pęczkami rzodkiewek

pokrojoną wołowinę oprószam solą i pieprzem, a następnie mąką i podsmażam na oliwie z pokrojoną cebulą. Następnie przekładam do garczka, podlewam bulionem i dusze pod przykryciem około 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Po 25 minutach dodaję cwiartki rzodkiewek. Wszystko duszę razem kwadrans. Na końcu dodaję przecier pomidorowy i doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 18.08.2012 15:54
pycha
sznycel 15.08.2012 23:14
smakuje z kaszą lub ryżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak