Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z kapustą po chińsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 500 g
imbir wielkości kciuka
ząbek czosnku 1 szt
olej sezamowy 1 łyżka
sos sojowy ciemny 3 łyżki
wódka 1 łyżka
kapusta pekińska 1/3 szt
grzyby mun 90 g
bambus pędy 100 g
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kapustą po chińsku

Mięso myjemy, osuszamy i marynujemy w sosie sojowym z dodatkiem wódki przez 30 minut.. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i przykrywamy. Pozostawiamy na kilka minut. Na oleju sezamowym przesmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy odsączone grzyby mun, bambusa i poszatkowana w paski kapustę pekińską. Dodajemy pół szklanki wody z moczenia grzybów i dusimy na wolnym ogniu aż kapusta będzie poł twarda i sprężysta. Serwujemy posypane kolendrą lub pietruszka w towarzystwie ryżu lub makaronu ryżowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 17.01.2017 21:58
bardzo dziękuję za miłe słowa :)
Malinka 17.01.2017 12:26
Chętnie bym zjadła taki obiadek :)
Ewelina1991 17.01.2017 11:05
dobre danie
RenataZ-et 17.01.2017 10:38
super danie!
Renata9 16.01.2017 22:40
Pyszny obiadek
bertpvd 16.01.2017 22:32
pyszne danie :) taką Azję uwielbiam
Marta Ryżek-Kalkowska 16.01.2017 22:07
Smacznie tutaj .
MonikaW 16.01.2017 21:37
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak