Wołowina w winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżka
  • dżem z owoców leśnych

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • wino czerwone

    1 i 1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju, smażymy ok 15 minut mieszając od czasu do czasu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zdejmujemy z patelni.
Na patelnię wkładamy masło, wleamy czerwone wytrawne wino jak masło się roztopi, wkładamy też dżem z owoców leśnych, dokładnie wszystko mieszamy, a jak wino zaczenie się gotować dorzucamy mięso, dokładnie mieszamy i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem ok 10 minut.
Fajnym dodatkiem jest szpinakowe tagiatelle

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 17.02.2012 16:31
Sprawia wrażenie bardzo wykwintnego dania :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat