Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina na pikantnie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dkg
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
chilli 2 szczypty
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na pikantnie

Kroki postępowania

1
Mięso, cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać.
Krok 1 - Wołowina na pikantnie  foto
2
Papryki pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Wołowina na pikantnie  foto
3
Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso oprószone solą, pieprzem, mielonym kminkiem.
Krok 3 - Wołowina na pikantnie  foto
4
Dodać cebulę, czosnek, zalać bulionem, gotować przynajmniej godzinę.
Dodać, papryki gotować jeszcze 40 minut. Doprawić chili, solą i pieprzem.
Można sos zagęścić mąką z odrobiną wody.
Podawać z ziemniakami. SMACZNEGO!!!!
Krok 4 - Wołowina na pikantnie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 04.10.2014 20:45
fajny przepis
Michał G 18.09.2014 09:40
fantastyczna potrawka
Kejti 17.09.2014 08:39
To obiadek w sam raz dla mnie :-)
Seba 16.09.2014 12:19
smaczny posiłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak