Wołowina inaczej.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    500 g,
  • seler naciowy

    2 łodyżki
  • marchewka

    2 szt,
  • cebula

    1 szt większa,
  • olej

    3
  • czosnek

    3 ząbki,
  • bulion wołowy

    500 ml,
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku,
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka,
  • Dodatki:

    300 ml. piwo Guinness
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać ,osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w paski,
Seler, marchewkę obieramy , kroimy w plasterki .
Cebule i czosnek obieramy ,kroimy w drobną kostkę,
Mięso oprószyć pieprzem i podsmażyć na 1/2 części oleju, następnie mięso wyjąc dodać resztę oleju cebule i czosnek. Dodać mięsu ,mąkę i bulion wymieszać i zagotować ,
Wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem .Dodać piwo ,marchew ,seler naciowy oraz zioła prowansalskie , oraz łyżkę cukru brązowego , doprawić solą do smaku.
Dusimy do czasu aż mięso biedzie miękkie a sos stanie sie gęściejszy.
Przed podaniem posypać pietruszką zielona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 24.02.2017 08:44
pyszne danie :-)
gusia1000 22.02.2017 22:43
Dobre jedzenie.
Małgorzata92 22.02.2017 10:18
Pyszności :)
mirosława4 22.02.2017 09:40
sycące danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat