Wiśnie Parzone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    1 kg
  • cukier

    0,8 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie zasypać na noc.
Sok odcedzić i zagotować i zalać te wiśnie. Czynność powtórzyć przez następne 3 dni. Następnie przełożyć do słoików i zagotować.
Takie wiśnie super pasuja do ciast jak i do pieczonych bułeczek
Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 08.07.2013 14:37
ja nie gotuję tylko zasypuję na noc i zaprawiam
fotoviderek 01.04.2013 08:46
Pyszny dodatek do deserów :)
Kate131 08.03.2013 10:05
pysznosci, uwielbiam takie
pestka 16.02.2013 10:58
nie znałam takiego sposobu
barbara11561 22.01.2013 14:48
pyszne wisienki:)
Andrzej8 21.01.2013 12:02
super idealne do ciasteczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat