Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNY SCHABOWY POD PIERZYNKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
pieczarki 20 dag
por (biała część) 1/2 sztuki
jogurt naturalny 2 łyzki
śmietana 18 proc 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNY SCHABOWY POD PIERZYNKĄ

Schab kroimy na plastry,delikatnie rozbijamy.Posypujemy sola,pieprzem,czosnkiem granulowanym.Obsmażamy na złoto z obu stron.Pieczarki kroimy na plasterki,obsmażamy na rozgrzanej patelni,wrzucamy pokrojone w półplasterki części pora.Smietane mieszamy z jogurtem.Dodajemy przecisnięty czosnek,solimy delikatnie.Mieszamy z niewielką iloscia ciepłej wody,po czym wlewamy na patelnie do warzyw i delikatnie mieszamy doprowadzając do wrzenia.Każdy kotlet wykładamy na talerz,obkładamy sosem porowo pieczarkowym.Podajemy z kaszą gryczaną prażoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.04.2013 19:29
własnie dzisiaj robiłam na obiad
bogusia19 02.04.2013 17:17
same pyszności
dodi 02.04.2013 17:06
mniam, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak