Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju puszka
natka pietruszki pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem pęczek
rzodkiewka 5 szt
pomidorki koktajlowe 10 szt
oliwki czarne 10 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

Dymkę i natkę pietruszki drobno siekam.
Oliwki kroję w krążki, rzodkiewkę w półplasterki, a pomidorki w ćwiartki.
Tuńczyka osączam na sicie (przelewając olej do pojemnika).
Wszystkie składniki mieszam ze sobą, w razie potrzeby dodaję odrobinę oleju z tuńczyka. Doprawiam pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 07.06.2017 20:09
Smaczna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak