wiosenna sałatka z boczkiem

wiosenna sałatka z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    1 główka
  • sałata zielona

    1 główka
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • dymka

    1 pęczek
  • jajka

    2 szt.
  • boczek wędzony

    8-10 plasterków
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • ostra musztarda

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę oczyść, umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Dymkę oddziel od szczypioru. Szczypior umyj, osusz, posiekaj. Cebulkę obierz, pokrój w cieniutkie piórka.
Rzodkiewki pokrój w plasterki. Jajka ugotowane na twardo pokrój w ósemki. Boczek pokrój na mniejsze kawałki i upraż na suchej patelni.
Sos: Oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny razem wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Porcje sałaty układaj na talerzach. Przed podaniem polej sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

31.01.2012 11:08
Podoba mi si? :)

daria899

25.04.2011 19:13
pycha

novita26

06.04.2011 07:52
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat