Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sałata masłowa
1 główka -
sałata zielona
1 główka -
rzodkiewki
1 pęczek -
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek -
jajko
2 szt. -
boczek wędzony
8-10 plasterków -
oliwa
4-5 łyżek -
ostra musztarda
1 łyżka -
sok z cytryny
1 łyżka -
sól
Przepis i sposób przygotowania wiosenna sałatka z boczkiem
Rzodkiewki pokrój w plasterki. Jajka ugotowane na twardo pokrój w ósemki. Boczek pokrój na mniejsze kawałki i upraż na suchej patelni.
Sos: Oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny razem wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Porcje sałaty układaj na talerzach. Przed podaniem polej sosem.
Komentarze (3)