WIOSENNA KARKÓWKA PG

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    2 szkl
  • cebula

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 op
  • sos sojowy

    do smaku
  • czosnek

    3-4 ząbek
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 przyprawa
  • karkówka

    5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać z obu stron przyprawą do karkówki oraz papryką czerwoną. Aby przyprawy dobrze się "trzymały" mięsa dociskam je ręką na mięsie lub przyklepuję :P. W naczyniu ułożyć jedną warstwę mięsa, ułożyć cebulę pokrojoną w plastry oraz plasterki czosnku, skropić sosem sojowym, zalać częścią oliwy, położyć kolejną warstwę karkówki i postępować, jak wcześniej. Przykryć folią, odstawić na min 3 godziny w chłodne miejsce a najlepiej na noc do lodówki.



Kotlety piec w temp 180 stopni przez ok 40 minut. Ja piekłam w piekarniku na tzw. "kratce", a więc "prawie" grillowo:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat