Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosene faszerowane jajeczka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10
śmietana 2 łyżki
majonez 1 łyżka
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosene faszerowane jajeczka

Jajka gotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Do żółtek dodać śmietanę , majonez i przyprawić do smaku.
Nakladać łyżeczką nadzienie do każdego białka lekko uciskając, panierować nadziewaną stronę i smażyć na złoty kolor. Podać na sałatach z rzodkiewką, rzeżuchą. Doskonałym dodatkiem będzie sos słodko kwaśny.

Pyszna przystawka na piknik, grilla i przyjęcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.02.2013 20:28
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak