Wigilijny kompot z suszu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    50 gram
  • morele suszone

    50 gram
  • jabłka suszone

    50 gram
  • Goździki całe Prymat

    5 sztuk
  • Cynamon mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • woda

    1,5 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszone owoce włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować przez około pół godziny.Podczas gotowania dodać miód, goździki i cynamon.
Garnek z kompotem zdjąć z ognia, i odstawić do wystygnięcia. Podawać schłodzony kompot, po obfitym wigilijnym posiłku. Taki kompocik jest bardzo dobry na trawienie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 27.01.2014 23:44
smaczny kompocik
SmacznaPyza 28.12.2013 21:19
czy nie lepiej dodać cynamon w kawałku ? mielony zamula kompot
eMMe 28.12.2013 18:16
Najlepszy kompot:)
Rycerz 28.12.2013 16:47
Uwielbiam takie kompoty.
pajbek 28.12.2013 16:46
Pyszny kompocik :-)
iwi 28.12.2013 16:15
Pyszny kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat