Wigilijna zupa z owoców suszonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    200 gram
  • owoce jagodowe

    garśc
  • goździki

    6 sztuk
  • miód prawdziwy

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • makaron grube wstążki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka przekładamy wszystkie owoce, zalewamy 4 litrami wody, pozostawiamy na kilka godzin. Wstawiamy na gaz, dodajemy goździki, gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut od momentu zagotowania. Zdejmujemy z ognia, dosładzamy do smaku miodem , dodajemy wyciśnięty sok z cytryny. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Kompot podajemy z makaronem.
bogusia 82
Jest bardzo smaczna i aromatyczna, polem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 25.01.2016 21:46
U nas na wigilijnym stole zupa owocowa z domowym makaronem jest równie obowiązkowa co opłatek:)
foczka-ks 25.01.2016 17:20
na święta smakowicie na stole

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat