wigilijna ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • marchewki

    4
  • pietruszka

    1
  • selera

    1/2
  • por (biała część)

    2
  • olej do smażenia

  • mąka

  • jajko

    2
  • przecier pomidorowy

    1
  • ziele angielskie

    4
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić , posypać wegetą, obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku i ponownie w mące, smażyć powoli na oleju, ułożyć na półmisku.
Do naczynia wlać odrobinę oleju, pokroić białe części pora, , dać na olej i smażyć, wsypać starte na grubym tarku seler i pietruszkę, dać liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę pokroić w kosteczkę dodać do jarzyn, podlać szklanką wody i dusić do wyparowania wody, potem dodać przecier pomidorowy, chwilę dusić , doprawić do smaku, wyłożyć jarzyny na rybę i udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 04.12.2016 19:41
uwielbiam rybę po grecku
miki47 09.10.2012 21:13
pysznie
Faustyna 02.08.2011 14:52
Uwielbiam rybę po grecku:) Panie potrawa pięknie się prezentuje
gusia1000 09.02.2011 00:21
Zawsze ją robię na święta i jest pyszna.
Agnieszka172 20.01.2011 13:21
też robiłam na wigilię, pyszna jest
anja3107 22.11.2010 12:30
już niedługo można wykorzystać przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat