Wigilijna kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • olej

  • grzyby suszone

    7 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dobrze wypłukać, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić, pokroić, wywar zachować. Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wywarem z grzybów. Ugotować, połączyć z grzybami. Z mąki i oleju zrobić zasmażkę, dodać posiekaną cebulę, rozprowadzić 3 łyżkami wody. Wlać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu bez przykrycia, aż zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 12.11.2014 10:07
Suszone czy pieczarki jak na zdjęciu?
eliza135 27.12.2012 20:50
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat