WIGILIJNA KAPUSTA Z GROCHEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    50 DAG
  • groch

    1 szklanka
  • cebula

    1 średnia
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • grzyby suszone

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczony na noc groch ugotować w tej wodzie z z majerankiem, solą i pieprzem. Podobnie postąpić z grzybami.
Kapustę drobno pokroić,dodać pokrojone grzyby, zalać wywarem z grzybów, ugotować, cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać do kapusty.
Gdy kapusta i groch są miękkie połączyć ze sobą i jeszcze pogotować parę minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat