Wiewiórka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    4 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    1/2 szklanki
  • orzechy posiekane

    1 szklanka
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • jabłko winne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Całe jaja ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek, sodę i cynamon.
Wlać olej mieszając. Na koniec dać orzechy posiekane (niezbyt drobno) i pokrojone jabłka (w grubą kostkę). Piec ok. 30 min. w 200 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 21.12.2010 18:10
bardzo smaczyny :) polecam
madagaskar 21.12.2010 08:10
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat