Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzownika*2

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
białe wino 100 ml
woda 100 ml
masło 1 łyżka
sól do smaku
boczek 4 plastry
ogórki 1 sztuka
kotlety schabowe 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzownika*2

Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Każdy płat posmarować musztardą. Umytą marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Rozłożyć marchewkę po połowie na mięsie. Ogórka przekroić na pół. Ułożyć na jednym końcu mięsa i zwinąć w rulon. Następnie owinąć 2 plastrami boczku i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać masło i położyć roladki. Zrumienić z każdej strony. Następnie wlać wino i wodę,przykryć i dusić około 15-20 minut co chwilę obracając aby mięso się równomiernie się udusiło. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 04.12.2013 00:20
taką świnkę to ja lubię :)
monikaT83 29.11.2013 20:29
dziękuję bardzo za zainteresowanie:)
Olga_SK 29.11.2013 10:46
Prezentuje się smakowicie :)
Mniam 29.11.2013 10:27
Pięknie to wygląda.
brioszka 29.11.2013 09:15
piękne kolory! aż chce się jeść!
Kolorowa 29.11.2013 00:11
ale ładnie wygląda
Monika10 28.11.2013 23:22
ładnie się prezentuje
marcia7 28.11.2013 22:36
ciekawa przekąska na andrzejki
joanna__s 28.11.2013 22:04
Pysznie wyglądają. Super.
iwi 28.11.2013 22:01
Wieprzowinka jest przepyszna
monikaT83 28.11.2013 21:52
bardzo mi miło:)
Stenka 28.11.2013 21:50
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak