Wieprzowina z miodową nutką z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    ok 1 kg
  • sól czosnkowa

  • pieprz

  • marynata

  • olej

    ok1/3 szkl
  • miód

    1 łyżka kopiasta
  • majeranek

    1 łyżka kopiasta
  • przyprawy

    1 łyżeczka grillowej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć osuszyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem.
Miód wymieszać z olejem, przyprawą i majerankiem, dodać do mięsa i wymieszać. Odstawić na 2-4 godz.
Grillować na ruszcie albo na tacce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 22.06.2017 10:41
Smaczny przepis
mirosława4 22.06.2017 10:27
smaczne mięsko takie przyrumienione
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 10:16
Smakowite mięsko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat